Música

L’àrea de música pretén, sobretot, crear i potenciar uns bons hàbits i actituds d’escolta, atenció i respecte bàsics no sols per a l’assignatura sinó per al bon funcionament de qualsevol aula alhora que imprescindibles per a un bon desenvolupament personal dels nens i nenes.

Intenta ser un matèria viva, activa i participativa, on l’alumnat pugui expressar-se amb llibertat i gaudeixi mentre va aprenent. Amb el cant, la dansa, l’expressió corporal, les audicions, la flauta, la instrumentació amb percussió, l’educació de l’oïda i la lectoescriptura musical treballem totes les dimensions del currículum.

Les TIC són molt importants i permeten “una altra manera d’aprendre”. Des del suport visual del bloc d’aula Fem música amb les Tic i passant per l’ús de les tauletes i moltes eines TIC l’assignatura pren també un caire d’aula virtual que traspassa les parets de l’aula i permet estar sempre connectats alumnes i professorat.

Un nou repte ha estat la introducció d’eines de gamificació a la matèria. D’aquesta manera, amb el Classdojo al cicle mitjà, el Classroom a 5è i l’Edmodo a 6è hem aconseguit una aula més ferma de música virtual, amb connexió entre tots els qui formen part de la comunitat educativa, creant així una cultura de participació i compromís amb les famílies i amb l’escola. I d’aquesta manera, des de la motivació que suposa la gamificació, s’estan desenvolupant tot un munt de competències, no sols de caire artístic i musical sinó també digital.

 

Amb tota una programació d’activitats culturals fora de l’aula complementem també el currículum. Participem en les activitats del Dansa Ara a 2n, la Cantània a 5è i La Jornada de la Música de flauta, a l’Auditori Axa de l’Illa Diagonal, a 6è. Fem sortides al Palau de la Música i a l’Auditori però també portem la música a l’escola tot gaudint d’Audicions i Tallers adaptats als diferents cursos.

 

Celebrar les festes és part integrant de la música. D’aquesta manera Nadal, Santa Cecília i Sant Jordi són diades assenyalades on la música n’és la protagonista. A vegades obrim les portes a les famílies, i d’altres es realitza a nivell intern d’escola. Són moments on tota la comunitat educativa s’uneix per celebrar plegats.

 

Ens agrada documentar el que fem i sovint anem penjant les activitats quotidianes d’aula. Volem ser una finestra oberta a tothom. Volem despertar el gust per la música. Volem que la música formi part, real, a les nostres vides.